Geslaagde viering 60 jaar Zonnig Zuid


Op zaterdag 13 oktober heeft Wijk- en Speeltuinvereniging Zonnig Zuid haar 60 jarig bestaan gevierd.  De oprichting vond plaats in 1958. De exacte datum is niet bekend. Bovendien werd die dag het verbouwde en uitgebreide gebouw heropend door burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.


Deze vertelde in zijn toespraak dat het vandaag  de eerste keer was, in zijn functie als burgemeester van Waddinxveen, dat hij een lint mocht doorknippen voor de opening van een project. Ook vestigde hij er de nadruk op dat een bestaan zonder vrijwilligers ondenkbaar was. Een wijkgebouw is een belangrijke voorziening voor een woongemeenschap.
Mensen treffen daar elkaar en kunnen elkaar via dat contact steunen en helpen en het schept ook een gemeenschapsgevoel. Dingen samen doen en organiseren.

Er was die feestelijke middag, die begon om ± 12:30 uur, grote belangstelling van zowel de eigen wijkbewoners als van diverse andere maatschappelijke organisaties, gemeentebestuur en de gemeenteraad. Maar ook van andere geïnteresseerde dorpsbewoners.
Zonnig Zuid kijkt terug op een zeer geslaagde feestdag die bovendien nog werd geholpen door prachtig weer.

Klik hier!  voor een foto-impressie van deze zeer geslaagde dag.