Boodschappendienst Ipse de Bruggen


Graag tot uw dienst.

Elke donderdagmorgen strijkt er een bijzondere groep mensen neerIMG_1467 in het wijkgebouw Zonnig Zuid in Waddinxveen. Vol enthousiasme hijsen wij ons in ons rode, gele of groene bezorgersjassen en trekken wij de wijk in op weg naar onze vaste klanten. 

Wie zijn wij?
Wij zijn cliënten en begeleiders van Ipse de Bruggen, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat doen wij?
Wij voorzien onze klanten elke donderdag van door hen bestelde boodschappen.

Waarom doen wij dit?
De cliënten vinden het leuk om boodschappen te halen, uit te sorteren en af te leveren bij onze klanten en contact met ze te hebben.

Hoe ziet onze dag eruit?
We verzamelen tussen 9 uur en half 10 in het wijkgebouw en beginnen de dag met een kop koffie of thee. Vervolgens gaan we in 2 groepen de wijk in om bij onze klanten de ingevulde boodschappenlijsten en -tassen op te halen.

Elke week gaat er een ander groepje van ons, met een begeleider, naar de Plus supermarkt om de bestelde boodschappen bij elkaar te zoeken en in grote kratten in te laden. Deze kratten worden later op de ochtend bij Zonnig Zuid afgeleverd, waarna wij alles uitsorteren in Zonnig Zuid. 

Na de lunch gaan we per klant de gewenste boodschappen bij elkaar zoeken en leveren wij de levensmiddelen aan huis af. De afspraak is dan ook: ’s morgens besteld, ’s middags in huis.
U hoeft er zelf de deur niet voor uit!

En als het regent of sneeuwt?
Dan leveren we gewoon onze bestellingen bij de klanten af. We kunnen tegen een stootje en doen ons werk door weer en wind.

Wij zijn erg blij met deze bijzondere vorm van dagbesteding en hopen er dan ook nog lange tijd mee door te gaan.
Heeft u belangstelling om klant van ons te worden en woont u zelf in Waddinxveen Zuid of de St. Victorwijk?
U bent van harte welkom om op een donderdag langs te komen en u aan te melden.

 

Wij zijn graag tot uw dienst!

Klik hier om meer foto’s te bekijken